Garrett Hedlund

28. července 2007 v 10:56 | moooncaaa |  Moje obľúbené osobnosti

Meno: Garrett John Hedlund
Narodený: 3. september 1984- Roseau (Minnesota)
Vek: 22
Profesia: model, herec
Znamenie: panna
Výška: 1.87m
Farba vlasov: blond
Farba očí: zelená
Rodičia: Robert Martin Hedlund a Kristine Ane Yanish
Súrodenci: staršia sestra Amanda a brat Nathaniel
Žije: v L.A. má prenajatý apartman
Šport: Ice skating, wrestling
Miluje: varenie cestovín, keď môže zostať doma

Biografia: S rodinou vyrastal na farme v jednom malom mestečku. Po pár rokoch sa jeho rodičia rozviedli a jeho mama a sestra sa presťahovali do Arizony. Keď mal 15 rokov, presťahoval sa za mamou a sestrou, kde sa na škole venoval futbalu, wrestlingu a ľadovému korčuľovaniu. Okrem toho, dostával aj súkromné lekcie herectva, pretože herectvo bolo už vtedy jeho veľkou vášňou. Keď mal 19, presťahoval sa do LA, aby si splnil svoj sen byť hercom. A netrvalo mu to príliš dlho.... :), pretože hneď po mesiaci získal rolu Patroclusa vo veľkofilme Trója po boku hercov ako Eric Bana, Brad Pitt, Orlando Bloom a Sean Bean. A takto sa začala Garrettova kariéra. Po Tróji prišiel veľký úspech a Garrett si zahral vo filme "Friday Night Lights", kde sa stretol aj so svojím veľkým hrdinom z detstva Timom McGrawom. V roku 2005 si zahral Jacka Mercera vo "Four Brothers" s Markom Wahlbergom, Tyresom Gibsonom a spevákom z Outcastu Andrém Benjaminom (André 3000). Garrett potom vhupsol do ďalšieho projektu "Eragon". Tento film, hoci nepriniesol taký úspech ako sa predpokladalo, predsa len povýšil Garrette vyšiel a to vďaka úlohe Murtagha. Filmu sa vyčíta mnohé, ale charakter Murtagha medzi to nepatrí. Na rozdiel od ostatných hercov, podal Garrett pôsobivý výkon. Okrem iného, využili aj Garrettov úžasný hlas aj do počítačovej hry Eragon. V tomto, pre neho celkom úspešne rozbiehajúcom roku, ho môžeme vidieť v "Georgia Rule" s Lindsay Lohan a Felicity Huffman, film je o problémovej babe, ktorá žije s matkou a s odporným otcom.Hedlund zažiari aj ako Billy vo filme "Death Sentence". Tento film, ktorý by mal prísť v novembri, je príbeh o pomste a ukáže aj rozdielnejšiu stránku Garretta, akú sme ešte nevideli a toto je jeho prvá veľká rola, takže je sa na čo tešiť. Kde aktuálne býva: prenajal si apartman v LA za peniaze, ktoré získal za film Trója..JMiluje, keď môže zostať doma a variť si svoje obľúbené cestoviny.

Zaujímavosti:

Ako by ste spoznali Garretta bez toho, aby ste ho videli? Podľa jeho hlasu. Garrett má neskutočne hlboký, krásne znejúci hlas. Je to jeho poznávací znak. Robil modela pre L.L. Bean a Teen Magazine predtým než začal hrať.
Pre rolu Patroclusa pribral niekoľko kíl na svaloch a neskôr pribral ďalšie kvôli filmu Friday Night Lights (2004), aby to všetko zasa zhodil kvôli chudému Jackovi Mercerovi vo Four Brothers (2005)
.
Bol nominovaný na objav roka pre "Tróju" v roku 2004 v Teen Choice Awards.
Je veľký fanúšik punk rocku.


Miluje vychádzky do prírody a rád aj poľuje (môj človek).
Keď mal Garrett 15, odišiel na jednu punk rockovú shows, aby si vyfotil skupiny a ich módny štýl.

Predtým než začal premýšľať o hraní, mal Garrett v úmysle ísť študovať žurnalizmus na Santa Monica Community College.

5 mesiacov sa láskyplne staral o svoju rastúcu bradu a pripravoval sa na rolu Murtagha, záhadného a zvláštneho záchranca Eragona, aby hneď mu režisér povedal hneď pred prvou scénou, aby si ju dal dole. No, mal smolu! Režisér si želal, aby mal Murtagh hladko oholenú bradu.

Trvalo dve hodiny, dokým aplikovali všetky tetovania, ktoré mal Garrett ako Jack Mercer. V skutočnosti má Garrett jedno tetovanie s krížom.

Garrett mal ťažkosti v improvizácii so svojou postavou Jacka, pretože ho spočiatku nevedel presne zaradiť do línie medzi bratov a musel mu teda pomôcť John Singleton a Mark Wahlberg.

Tyrese Gibson mu dal nickname BigHed.

Jeho fanúšci sa neustále hádajú kvôli farbe jeho očí.

Garrett sa nezúčastnil na premiére Eragona kvôli tomu, že si zlomil ruku počas snowboardovania.

Garrett si nechal narásť dlhšie vlasy pre film Georgia Rule a potom si ic dal ostrihať kvôli Death Sentence.

Garrett a Ed Speleers sa počas nakrúcania zabávali tým, že sa ohadzovali balónmi s vodou.

Filmografia:

1. Death Sentence (2007) (post-production) .... Billy Darly
2. Georgia Rule (2007) (completed) .... Harlan

3. Eragon (2006) .... Murtagh

4. Eragon (2006) (VG) (hlas) .... Murtagh...hra Eragon)

5. Four Brothers (2005) .... Jack Mercer

6. Friday Night Lights (2004) .... Don Billingsley

7. Troy (2004) .... Patroclus
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lolla Lolla | E-mail | Web | 28. listopadu 2008 v 13:54 | Reagovat

Mojééééé ja ho milujééééééééém CmuaQQQQ ten je krááásny ale keď má tmavé vlasyyy... a hm čo si tu nedala žiadne foto????:))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.